sábado, 4 de junio de 2016

Intel·ligència Múltiple- Àlex Sabanes

Amb la intel·ligència que em sento mes identificat és amb la corporal-cinestèsica, que és la capacitat d'utilitzar el mateix cos per realitzar activitats o resoldre problemes. Es distingeix pel desig de moure's, la tendència a estar en moviment, Interactuar amb l’entorn a partir de sensacions somàtiques. Hem sento identificat ja que jo soc un noi bastant mogut i sempre m'agrada fer coses relacionades amb l'esport. Amb això no vull dir que no tingui mes intel·ligències, segons Gardner, tots tenim alredador de 4 intel·ligències, i amb les que també em sento identificat son la Intel·ligència interpersonal, la Intel·ligència intrapersonal i per finalitzar la Intel·ligència lògica-matemàtica

jueves, 2 de junio de 2016

Què es l'ésser humà? El Vídeo

En el nostre vídeo de filosofia sobre l’ésser humà, hem volgut destacar el que ens ha semblat més interessant i rellevant sobre el que hem estat treballant tot aquest tercer trimestre.


Per començar el nostre vídeo, hem fet una definició del que per nosaltres és l’ésser humà, és a dir, és aquell que crea coneixements i elabora discursos per poder explicar la realitat que l’envolta. Però també es planteja qui és per si mateix, com un element més que està en la realitat.
Com a éssers vius que som tenim unes sèrie de semblances amb els altres animals, més ben dit, amb els primats: el bipedisme, el lliurament de les extremitats superiors... Però nosaltres ens hem volgut centrar en allò que ens fa diferents. Per aquest motiu un dels principals temes que hem tractat són aquestes diferències, la simbolització, el fet de que som conscients de la nostre pròpia mort, que sabem on estan els límits del nostre cos, entre d’altres.


Com a segon pilar que subjecta el nostre vídeo, ens hem qüestionat, tots els humans som iguals? O també hi ha unes característiques externes que ens diferencien uns dels altres? A partir de la informació dels apunts hem elaborat una resposta i aquesta és que no, això es degut a que tenim unes capacitats concretes que fan que cada un de nosaltres sigui únic i irrepetible. Per tant, ens hem centrat en les intel·ligències múltiples de Howard Gardner, en les quals exposa que cada persona pot tenir unes capacitats per a uns factors determinats. En el vídeo hem volgut representar algunes d’aquestes intel·ligències com per exemple la musical o la interpersonal.


Per últim, desprès d’haver revisat totes les teories sobre l’ésser humà, la que ens ha semblat més interessant ha estat la d’Axel Honneth ja que es amb la que estàvem d’acord tot el grup. Aquesta teoria diu que els pilars fonamentals de l’ésser humà són l’amor, la solidaritat i el dret en les seves fases positives i negatives. Però com el món ja està prou ple de desgracies, ens em volgut centrar en les parts positives de la teoria de Honneth. Que són l’amor, tant amb la família, amb els amics o amb la parella, la solidaritat amb els altres i el dret a tenir els nostres propis drets.




Intel·ligències Múltiples. Joan Martínez

Segons Howard Gardner, el principal teòric de les intel·ligències múltiples, tothom destaca, aproximadament, en tres o quatre de les vuit que observem. Dins d'aquestes que "se'ns donen millor", tothom destaca en una per damunt de les demés. En el meu cas, opino que la intel·ligència en la que més poden explotar les meves qualitats és la cinestèsica. Bé és cert que relacionar-me amb les altres persones també m'és prou senzill i còmode, però les meves condicions físiques i mentals em permeten destacar en aquelles tasques que suposin un esforç tant físic com mental a l'hora. Sempre he sigut un amant de l'esport, sobretot el futbol, i m'hi podria passar hores practicant-lo o, fins i tot, també presenciant-lo, ja que també aprenc molt i passo una estona molt agradable.