jueves, 2 de junio de 2016

Què es l'ésser humà? El Vídeo

En el nostre vídeo de filosofia sobre l’ésser humà, hem volgut destacar el que ens ha semblat més interessant i rellevant sobre el que hem estat treballant tot aquest tercer trimestre.


Per començar el nostre vídeo, hem fet una definició del que per nosaltres és l’ésser humà, és a dir, és aquell que crea coneixements i elabora discursos per poder explicar la realitat que l’envolta. Però també es planteja qui és per si mateix, com un element més que està en la realitat.
Com a éssers vius que som tenim unes sèrie de semblances amb els altres animals, més ben dit, amb els primats: el bipedisme, el lliurament de les extremitats superiors... Però nosaltres ens hem volgut centrar en allò que ens fa diferents. Per aquest motiu un dels principals temes que hem tractat són aquestes diferències, la simbolització, el fet de que som conscients de la nostre pròpia mort, que sabem on estan els límits del nostre cos, entre d’altres.


Com a segon pilar que subjecta el nostre vídeo, ens hem qüestionat, tots els humans som iguals? O també hi ha unes característiques externes que ens diferencien uns dels altres? A partir de la informació dels apunts hem elaborat una resposta i aquesta és que no, això es degut a que tenim unes capacitats concretes que fan que cada un de nosaltres sigui únic i irrepetible. Per tant, ens hem centrat en les intel·ligències múltiples de Howard Gardner, en les quals exposa que cada persona pot tenir unes capacitats per a uns factors determinats. En el vídeo hem volgut representar algunes d’aquestes intel·ligències com per exemple la musical o la interpersonal.


Per últim, desprès d’haver revisat totes les teories sobre l’ésser humà, la que ens ha semblat més interessant ha estat la d’Axel Honneth ja que es amb la que estàvem d’acord tot el grup. Aquesta teoria diu que els pilars fonamentals de l’ésser humà són l’amor, la solidaritat i el dret en les seves fases positives i negatives. Però com el món ja està prou ple de desgracies, ens em volgut centrar en les parts positives de la teoria de Honneth. Que són l’amor, tant amb la família, amb els amics o amb la parella, la solidaritat amb els altres i el dret a tenir els nostres propis drets.




No hay comentarios:

Publicar un comentario